پرینترهای سوزنی پرسرعت و خطی

پرینتر سوزنی و کاربرد آن در صنعت

پرینتر سوزنی و کاربرد آن در صنعت

پرینتر سوزنی و کاربرد آن در صنعت

پرینتر سوزنی، چاپگری از نوع چاپ ضربه‌ای است که برای چاپ متن، اعداد و جداول ، مورد استفاده قرار می­گیرد. در این نوع پرینتر، یک سری سوزن فلزی به صورت مکرر و به سرعت بر روی ریبون و کاغذ ضربه می زنند و به این صورت چاپگر سوزنی متن و تصاویر را چاپ می‌کند. این پرینترها عموماً برای چاپ فاکتورها، انواع فرم‌های بهم پیوسته و چند نسخه ای ، قبض‌ها ( مانند قبض باسکول ) ، گزارش‌ها و سایر مستندات مورد استفاده در صنایع مختلف مانند بانکداری، حمل و نقل، باربری، صنایع و تولید و ... استفاده می‌شوند.  

چاپگر سوزنی یکی از مهم‌ترین و فوق­العاده­ترین اختراعات بشر به حساب می­آید که منجر به تحول در صنعت چاپگر و چاپ ، گردید. در گذشته، این چاپگر توانسته در زمینه پیشرفت علم و دیجیتالیزه شدن امور ، نقش مهمی را ایفا کند. برای مثال کلیه لاگ‌ها و مستندات فضاپیمای وویجر 1 و 2 ، بین سال های 1975 تا 1978 به واسطه وجود پرینتر سوزنی ، پرینت گرفته می شد و روزانه توسط کارشناسان ناسا مورد بررسی قرار میگیرفت!  از این رو اگر در مورد این ابزار دوست­داشتنی و قدیمی کنجکاو هستید و می­خواهید آن را تهیه کنید، در ادامه متن با ما همراه باشید.

تاریخچه پرینتر سوزنی

چاپگر سوزنی در طول زمان تحت توسعه و بهبود قرار گرفته‌ است. این نوع پرینتر در سال‌ 1970، به عنوان پرینتر ماتریسی سوزنی با مکانیزم ضربه‌ای معرفی شد که در آن، سوزن‌ها به شکل ماتریس در کنار یکدگیر قرار گفته و با حرکت حامل خود ( Carriage ) در عرض صفحه ، حرکت می‌کردند. هرجا که نیاز به چاپ حروف، اعداد و جدول بود ، اقدام به ضربه زدن به کاغذ ( با واسطه ریبون ) می کردند. در سال‌ 1980، پرینترهای سوزنی با تکنولوژی چاپ دو رنگی نیز معرفی شدند که این دستگاه­ها به کاربران اجازه می‌دادند تا چاپ با رنگ‌های مختلف را انجام دهند.

از اواسط دهه 1990 میلادی نیز پرینترهایی با نام پرینتر خطی یا Line Printers پا به عرصه گذاشتن که از سرعت چاپ فوق العاده بالایی برخوردار بودند. اولین پرینتر خطی توسط کمپانی Tally طراحی و ساخته شد. بخش آمریکایی کمپانی Tally ، اختراع پرینتر خطی را به نام خود ثبت کرده و سپس اقدام به توسعه انواع پرینترهای پرسرعت خطی نمود. این کمپانی بعداً اقدام به خرید کمپانی Genicom کرده و بخش امریکایی آن به TallyGenicom تغییر نام داد.

ناگفته نماند که در سال‌های اخیر، پرینترهای سوزنی با کیفیت چاپ بهتر و سرعت بیشتری توسعه داده شده‌اند. برای مثال، پرینترهای سوزنی با تکنولوژی چاپ نقطه‌ای یا به عبارتی Dot Matrix، به کاربران اجازه می‌دهند تا با کیفیت چاپ بالاتر ( 360x360dpi ) و سرعت بیشتری ( از 450cps تا 1200cps )  فرآیند چاپ را پیش ببرند. همچنین، در برخی مدل‌های پرینتر سوزنی از روش‌های مختلفی برای کاهش سطح نویز استفاده می‌شود که باعث بهبود کیفیت چاپ و کاهش ایجاد نویز در هنگام چاپ می‌شود.

از آن زمان تا کنون پرینترهای سوزنی همچنان در برخی کاربردها همچون چاپ فاکتور چند نسخه ای و قبوض و بارنامه ، صورتحساب های مالی و برچسب، به دلیل هزینه کمتر و عمر طولانی‌تر، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

بدیهی است که در حال حاضر تکنولوژی های دیگری مانند حرارتی ، لیزری و جوهرافشان نیز پا به عرصه گذاشته­اند، اما در خصوص پرینتر سوزنی یک سری از ویژگی‌های ساختاری آن ها اعم از امکان چاپ چند نسخه به صورت همزمان، هزینه چاپ و نگهداری فوق العاده پایین، چاپ غیرقابل پاک شدن و.. وجود دارند که با در نظر گرفتن ­آن­ها می­توان به این نتیجه دست یافت که چاپگر سوزنی و خطی هرگز نتوانست ورژن جدیدی از خود را به بازار ارائه کند که بتوان گفت جایگزین شده است.

استفاده از پرینتر سوزنی در صنایع مختلف به دلیل مزایایی همچون قابلیت چاپ در شرایط سخت، مصرف انرژی پایین، کارایی بالا، قابلیت چاپ بر روی انواع کاغذ و فرم‌ها و همچنین هزینه کمتر نسبت به پرینترهای دیگر، مورد توجه قرار گرفته است.

چاپگر سوزنی

برخی از کاربردهای پرینتر سوزنی

همان­طور که پیش از این هم اشاره کردیم، در پرینتر سوزنی از یک سوزن به منظور چاپ بر روی رسانه چاپی (مانند کاغذ) استفاده می­شود تا حروف و اعداد را چاپ کند. بنابراین انتظار می­رود که این پرینتر با توجه به ویژگی­های متفاوتی که نسبت به سایر پرینترها دارد بتواند کاربرد گسترده­ای را نیز با خود به دنبال داشته باشد.

بعضی از کاربردهای پرینتر سوزنی عبارتند از:

چاپ فاکتور و سفارشات

به دلیل هزینه کمتر چاپ و سرعت بالاتر در مقایسه با پرینترهای دیگر، پرینترهای سوزنی برای چاپ فاکتور و سفارشات در فروشگاه‌ها، رستوران‌ها و سایر مکان‌های مشابه استفاده می‌شوند.

چاپ فیش های محرمانه

در بانک ها ، کارخانه ها و برخی از سازمان های دولتی و خصوصی ، برای چاپ انواع فیش های محرمانه از کاعذهای حاشوردار استفاده می گردد. چاپ محرمانه در این فرم ها فقط به وسیله پرینترهای سوزنی امکان پذیر است.

چاپ انواع قبوض مانند بارنامه یا قبض باسکول

به واسطه کیفیت ساخت پرینترهای سوزنی ، ماهیت عملکرد آن ، این پرینترهای برای محیط های کارگاهی و صنعتی بسیار گزینه ی ایده آلی هستند. همچنین ظرفیت چاپ همزمان این پرینترها ، امکان ارائه انواع قیوض چند نسخه ای که ذاتاً کپی برابر اصل هستند را نیز ارائه می دهد.

چاپ برچسب و لیبل

پرینترهای سوزنی در برخی موارد برای چاپ برچسب‌های قیمت، شماره سریال و برچسب‌های مشابه استفاده می‌شوند.

فرم محرمانه

نکته حائز اهمیت در خصوص انتخاب پرینتر مناسب این است که آن را با کاربری خود، نیازمندی‌های خود تطبیق دهید و با توجه به هزینه، کیفیت چاپ، سرعت و قابلیت‌های دیگر مورد بررسی قرار داده و در نهایت بهترین پرینتر ممکن را تهیه نمایید.

انواع مدل­‌های پرینتر سوزنی

پرینترهای ماتریس نقطه‌ای

از نظر اندازه چاپ ، پرینترهای سوزنی به دو دسته 80 ستونی و 136 ستونی تقسیم می شوند. پرینترهای سوزنی 80 ستون ، نهایت عرض قابل چاپشان کمی بیشتر از A4 است. درحالی که چاپگرهای 136 ستونی ، تا سایز A3 پرینت می زنند. یکی از سریع ترین چاپگر سوزنی موجود در بازار ، پرینتر سوزنی تالی 1145 است که با سرعت 450 کاراکتر در ثانیه و قابلیت هندلینگ حرفه ای کاغذ ، عملیات چاپ را انجام می دهد. در مقابل پرینترهای سوزنی 136 ستونی سرعت بیشتری دارند ، برای مثال حداقل سرعت چاپگر سوزنی 136 ستونی 450 کاراکتدر در ثانیه مربوط به پرینتر اپسون مدل LQ2190 می باشد. این در حالی است که پرینتر سوزنی پرسرعت تالی مدل 2260 دارای سرعتی معادل 683 کاراکتر در ثانیه و تالی 2280+ دارای سرعت چاپ 1000 کاراکتر در ثانیه است.

پرینتر خطی

همانگونه که پیشتر اشاره شد ، تکنولوژی ساخت و توسعه این نوع پرینترها ، منحصراً برای کمپانی تالی جنیکام می باشد. سری های قدیمی این دستگاه مانند تالی T6215 و تالی T6218 مدت هاست که از رده خارج شده است. کما اینکه پرینتر خطی تالی مدل 6312 و سری های جدیدتر آن مانند پرینترهای خطی تالی مدل های 6805 و 6820 کماکان در حال توسعه نرم افزاری و سخت افزاری می باشد.

پرینتر چاپ چک و بانکی

گونه‌ی خاص از پرینترهای سوزنی هستند که صرفاً برای چاپ چک ، دفترچه ( مانند شناسنامه ) ، اسناد و فیش های بانکی ، پاکت نامه و .... مورد استفاده قرار می گیرند. به طور قطع یکی از بهترین پرینترهای چاپ چک و تحویلداری ، پرینتر تالی مدل T5040 است.

پرینتر سوزنی را از کجا تهیه کنیم؟

با در نظر گرفتن اینکه پرینتر سوزنی برای کارهای اداری و مهم تهیه می­شود، باید توجه داشت که کیفیت و کارکرد آن بسیار حائز اهمیت است. معمولا پیدا کردن یک مکان معتبر برای تهیه پرینتر سوزنی مرحله دشوار کار محسوب می­شود. شرکت واریان اینجاست تا با ارائه خدمات تضمینی و محصولات با کیفیت، این مرحله دشوار را از میان بردارد. شرکت ما در زمینه نوآوری و ارائه پیشرفته­ترین تکنولوژی صنعت چاپ پیشگام است. همکاری شرکت ما با انواع سازمان­ها و موسسات مختلف دولتی و خصوصی می­تواند گویای اعتبارمان باشد.

سیستم­هایی که از سوی شرکت واریان ارائه می­شوند، از تکنولوژی بروز جهان برخوردار هستند. همچنین که عمر بالا، کیفیت مطلوب و قیمت مقرون به صرفه از ویژگی­های ثابت محصولات شرکت واریان شمارده می­شود.

دستگاه­های قابل ارائه از سمت شرکت ما توان فعالیت در محیط­های آلوده و سخت صنعتی را دارند و کم­ترین درصد خطا را در چاپ با ابعاد بزرگ دارا هستند. پیشنهاد می گردد حتماً برگه مشاوره و خرید پرینتر سوزنی را مشاهده نمایید.

از سوی دیگر شرکت واریان محصولاتی را عرضه می­کند که از حداقل یکسال گارانتی و 10 سال خدمات پس از فروش بهره می­برند. حضور نمایندگی­های شرکت ما در سطح تمامی استان­ها، سبب می­شود که شرکت ما بتواند بهترین و کامل­ترین خدمات را به مشتریان خود ارائه کند.

بی‌­شک مهم­ترین اصل در فروش، اعتماد مشتری است؛ از آن­جایی که شرکت واریان اعتبار خود را زادۀ بطن اعتماد مشتری می­داند، از هیچ تلاشی برای ارائه بهترین­ها به مشتریان خود دریغ نخواهد کرد.