اسکنر نقشه و پلاتر

تحلیل و بررسی دستگاه پلاتر

تحلیل و بررسی دستگاه پلاتر

امروزه پلاترهای جوهرافشان ، پیشرفت های بسیار محسوسی در سرعت و کیفیت چاپ کرده اند. در این عرصه کانن (Canon) با سری iPF  ، اسه (Océ) با سری Colorwave و HP با سری DesginJet پیشتاز و مخصوصاً در فیلد پلاترهای مهندسی CAD/GIS مدعی می باشند.

اواخر دهه 90 میلادی بود که HP پلاترهای جوهرافشان DesignJet را معرفی کرد و پا به این عرصه گذاشت. در مقابل تنها گزینه پلاترهای گرانقیمت و قدرتمند Océ و Xerox قرار داشتند، با حضور قدرتمند اسه در فیلد پلاترهای لیزری ، عملاً هیچ تولیدکننده ای آینده ای در پلاتر های لیزری برای خود نمی دید ، بنابراین HP از همان ابتدا وارد عرصه ی تولید پلاترهای جوهرافشان رنگی شد و پیشرفت و موفقیت های خوبی هم در این عرصه بدست آورد.
بین سال های 2005 تا 2010 کمپانی Canon هم شروع به سرمایه گذاری بر روی پلاترهای جوهرافشان نمود که حاصل آن سری پلاترهای جوهرافشان imagePROGRAF بود. در سال 2009 ، Canon تمام حقوق مالکیت مادی و معنوی دستگاه های پلاتر Océ ، اختراعات و تکنولوژی های Océ را خریداری نمود و به رقیبی به مراتب بزرگ تر و قوی تر برای HP در بازار پلاترها تبدیل شد. در میان تکنولوژی های خریداری شده از اسه ، تکنولوژی منحصربفرد و استثنایی Océ CrystalPoint مخصوص پلاترهای اسه سری Colorwave هم قرار داشت که اساساً تکنولوژی پلاترهای رنگی را تغییر داد. مصرفی این تکنولوژی نه جوهر است نه تونر! بلکه ترکیبی از هردوی آن ها در تیله های کریستالی اسه می باشد.

در پلاتر رنگی Océ Colorwave ، پرینت هد کماکان مانند پلاترهای جوهرافشان عقب و جلو می رود ، اما موضوعی که آن را به کل متفاوت می کند ، تیله های کریستالی اسه است. این کریستال ها که همانند توپ های پینت بال می باشد ، درون پرینت هد ذوب شده و به صورت ژله ای روی کاغذ پاشیده می شود. تیله ذوب شده به لحظه بر روی کاغذ خشک شده و خروجی رنگی ضد آب را ارائه می دهد. ( در واقع این ضد آبی به این دلیل است که اساساَ از آب استفاده نشده است )

 

در اینجا به 7 نکته مهم درباره خرید پلاترها اشاره می کنیم:

  1. قیمت اولیه: امروزه پلاترهای جوهرافشان بسیار ارزان قیمت تر از قبل هستند و در 10 سال اخیر تقریباً 50% ارزان تر شده اند.
  2. قیمت خروجی: خروجی پلاترهای جوهرافشان ، بسیار گران قیمت هستند. در حالی که پلاترهای لیزری و کریستالی اسه ، برخلاف قیمت اولیه شان بسیار ارزان تر می باشند.
  3. پرینت هد: هم Canon و HP از یک پرینت هد استفاده می کنند. در گذشته ، برای هر رنگ از یک پرینت هد استفاده می شد که این موضوع هزینه ی زیادی را برای خرید و تعویض هر یک از پرینت هد ها ایجاد می کرد. نکته جالب درباره پلاتر اسه (Oce) آن است که پرینت هد آن ، مصرفی به حساب نمی آید و مادام العمر است!
  4. خروجی رنگی: پلاترهای مهندسی ، برای ترسیم خطوط نقشه ها و مهندسی طراحی و ساخته شده اند. بنابراین اگر می خواهید عکس پلات بگیرید اساساً باید دنبال پلاترهای رنگی گرافیکی با بیش از 5 رنگ باشید تا هزینه پلاتتان کمتر باشد. پلاترهای گرافیکی رنگی در مدل های 5 ، 6 ، 8 ، 10 و 12 رنگ عرضه شده اند. اما پلاترهای مهندسی رنگی حداکثر با 5 رنگ ارائه می شوند و تمرکز خود را بر روی دقت خطوط گذاشته اند.
  5. قیمت جوهرها: هیچ کس دوست ندارد که پلات های گران قیمت بزند. آن هم با پلاترهایی که تانک جوهرشان زیاد نیست (130mlit برای کانن و 90mlit برای HP). تقریباً هزینه هر پلات رنگی با پلاتر جوهرافشان کانن با چگالی 5% قیمتی معادل 800 تومان در متر مربع دارد. برای چاپ عکس با چگالی رنگ 100% می تواند هزینه ای معادل 7500 تومان در مترمربع را دربر داشته باشد.
  6. کیفیت جوهر: امروزه کیفیت جوهر ها بسیار بهتر از گذشته شده است و تقریباً تمام پلاترها از جوهرهای پیگمنت (Pigmented Inks) استفاده می کنند که ماندگار و کیفیت رنگ بسیار بیشتری دارد.
  7. سرعت پلاتر: در سال 1990 ، پلاتر HP1050 سرعت بسیار بالا و صنعتی ای داشت. اما امروزه سرعت آن شبیه قایق بادبانی در مقابل کشتی اتمی می باشد! امروزه پلاترهای Canon سری iPF سرعتی برابر 2 پلات A1 در دقیقه دارد. پلاتر اسه سری Colorwave بالاترین سرعت ممکن در پلاترهای رنگی دارد. پلاتر Océ Colorwave توانایی پلات رنگی 4متر مربع در دقیقه را دارد که سرعتی استئنایی در صنعت چاپ عریض رنگی می باشد.
  8. ظرفیت کاغذ: ظرفیت های متعدد کاغذ برای کاربرانی با سایزهای پلات متفاوت مهم است. آنجایی که می خواهند رول A1 و A0 و A2 را با هم داشته باشند. اکثر پلاترهای جوهرافشان فقط یک ظرفیت استفاده از یک رول کاغذ را دارند. اما پلاترهای لیزری و کریستالی اسه می توانند 2 تا 4 رول کاغذ با سایزهای متفاوت را پشتیبانی کنند.

شایان ذکر است که دستگاه پلاتر اسه Oce Colorwave 500 جایزه های متعددی را به دلیل تکنولوژی های معرفی شده در آن ، از سازمان ها و انجمن های معتبر دنیا دریافت کرده است.